01.06.2022
Jana Kodymová DiS.

Průvodce Prima FRESH festivalem

Zahájení Prima FRESH festivalu v Liberci je za dveřmi. Odpovědi na následujících 10+1 otázek přináší vše důležité před jeho začátkem.
  1. Kdy a kde?

Prima FRESH festival návštěvníky přivítá v pátek a v sobotu 3. a 4. června 2022 na tradičním místě v parku Budyšínská. Vstup bude z Tržního náměstí, kde budou umístěny pokladny s prodejem vstupenek. Nedaleko areálu je možné využít několik parkovišť, nejjednodušší je dorazit veřejnou dopravou - cílová stanice Tržní náměstí.

  1. Co je nového?

Největší novinkou letošního ročníku jsou živé koncerty. V pátek to rozjede Děda Mládek Illegal Band, v sobotu ve Vinařské zóně zahraje tradiční Cimbálová muzika Denár a odpoledne dorazí HERMÈS KAREL band.

  1. Co nechybí?

Chybět rozhodně nebude Zdeněk Pohlreich, který ovládne Big Green Egg Cooking stage. Návštěvníci ovšem nepřijdou ani o další kuchařské show tentokrát v podání hvězdy televizní kuchařské soutěže Veroniky “Besky” Danišové nebo Honzy Horkého, kapitána českého Národního týmu kuchařů a finalisty Global Chefs Challenge. O gastronomické zážitky se postarají podniky z Liberce a okolí, ale také restaurace nabízející hmyzí menu, mořské plody nebo extrémní catering i z dalších koutů republiky.

  1. Co je TOP?

 Ocenění Oscar ve filmové branži je totéž jako britská cena Great Taste Awards pro výrobce delikates. Takových oscarových laskomin na festival dorazí hned několik. Jak chutnají nejslavnější gurmánské pochoutky na světě bude možné vyzkoušet ve speciální zóně Great Taste Awards.

  1. Kde je pravda?

 Pravda je odjakživa ve víně a na festivalu tedy ve Vinařské zóně. Tichá vína, prosecco, šampaňské, z Moravy, z Itálie nebo z Čech, řízené degustace a sklenička od Crystalexu. Všechno pod záštitou Vinařského fondu. Co víc si přát?

  1. Jaké je tajemství kávy?

Škola kávy odhalí všechno, co se týká kofeinového nápoje jménem káva. V Enzo Bencini Coffee stagi budou celý víkend programem provázet Roberto Trevisan a Štěpánka Havrlíková. Výběrová káva a dezerty od místních kaváren jsou samozřejmostí.

  1. Kde se dobře žije?…tam, kde se pivo pije! Pivní zóna s nabídkou minipivovarů a vybraných craftových pivovarů čeká s otevřenou náručí na všechny milovníky zlatavého moku. Kdo není zrovna pivař, najde možná něco zajímavého u baru s míchanými drinky, ginem nebo whiskey.
  2. Co s dětmi?

Pro úplně malé děti je otevřená MonPeri Baby zóna se zázemím. O větší ratolesti bude postaráno v Primáčkově Dětské zóně. Najdou tu zábavné atrakce, kreativní koutek nebo workshop zdobení cupcaků od Judyth Sweet Art.

  1. Jak platit?

Veškerá útrata na akci se platí přes náramek NFCtron s čipem, který se kupuje na místě za 20 Kč. Je možné využít i ten loňský, pokud si ho návštěvníci ponechali. Každý z prodejců je vybaven terminálem, na který čip načte a strhne se platba. Podrobnosti o vrácení nevyčerpaných finančních prostředků a další informace naleznete tady.  

  1. Za kolik?

V předprodeji stojí vstup 150 Kč na oba dva dny, na místě 150 Kč na jeden den. Pro opravdové fajnšmekry pak za 189 Kč včetně skleničky na víno od Crystalexu.

POZOR! Každá vstupenka z předprodeje  bude zařazena do soutěže o gril MiniMax od Big Green Egg v hodnotě 29 tisíc korun. Výherce bude vylosován v rámci programu Big Green Egg Cooking and Music stage.

Odpovědi na případné další otázky jsou na k nalezení na webu: http://festival.fresh.iprima.cz/liberec/.

  

  • Co má Liberec EXTRA?

Rozhodně svoje regionální potraviny, výrobky, výrobce a tradice. To vše podporuje projekt Liberecký kraj sobě! Na co se tedy mohou návštěvníci těšit? Vyhlášené koláčky na festival doveze Koláčkárna u Salvátora, nebeské pochutnání nabídnou Marmelády z Ráje, dobroty z kvalitního masa přiveze MASS.NA, pečené čaje a sirupy ochutnáte u SICHROVKY a bylinky zavoní u stánku BeeHydro, křupavé pečivo ochutnáte v Pekařství u Drahušky a výrobky z chráněné dílny představí Sdružení Tulipan. Regionální potravina Libereckého kraje ovšem nebude jen na stáncích, ale i přímo na pódiu, kde v sobotu ve 14:00 začne kuchařská show. V kuchyni se tentokrát potkají Honza Horký - kapitán českého Národního týmu kuchařů a finalista Global Chefs Challenge a zástupce Libereckého kraje.

 

 

 

Nastavení cookies